Den första certifierade medicinska produkten för att skapa andullationsmassage med djupverkande infravärme finns nu i Sverige. Och här på mottagningen finns en!

Vad är Andullationsmassage?

Andullationsmassagen är en massageterapi. Som terapi hör Andullation till kategorin “biofysikaliska” behandlingar. Med denna specifika och unika teknik appliceras orienterade och lågfrekventa vibrationer, samtidigt som deras amplitud och frekvens är stokastiskt modulerade. Det infraröda ljuset ger en djup värme, vilket ökar effekten av vibrationerna. När vibrationerna tränger in i huden stimuleras specifika sensoriska celler som känselkropparna Pacini och Meissner. Vibrationer och djupverkande infravärme ger även en stimulans som utvidgar blodkärlen och ger bättre blodcirkulation i respektive vävnad. Effekten är en avslappnad och skön värmekänsla. 

Det finns inget hårt eller tryckande som en del upplever som smärtsamt i vissa massagestolar eller massagefåtöljer. På andullationssystemet ligger du bekvämt på rygg. Ryggläget ger dig större avslappning då ryggraden inte behöver hålla uppe kroppsvikten. Med benen högt främjas blodcirkulationen och korrekt lymfdränage fås under en andullationssession. Med denna position är du helt avslappnad och slipper onödiga muskelspänningar, vilket ökar behandlingens effektivitet: ju högre avslappning, desto större inverkan har behandlingen. 

Andullation stimulerar inte bara huden och musklerna, utan har även en positiv inverkan på de inre organen. Andullationen riktas inte mot ett specifikt organ eller organsystem, utan påverkar de väsentliga kroppsfunktionerna positivt. Det lägger grunden för att bevara och återskapa god hälsa.

HHP Massagesystem har utvecklats i nära samarbete med läkare, sjukgymnaster och massörer. Den senaste vetenskapliga forskningen har införlivats. Säkerhet och tillförlitlighet betyder mycket för hhp. ANDUMEDIC® 3 har testats enligt den tyska lagen för medicinska produkter klass 2 A (jfr. 93/42/EWG). Licensierad tillverkare är METEK GmbH som producerar hhp:s produkter i Leinefelde-Worbis, Tyskland.
Hela produktionsprocessen lyder under de högsta kraven och kontrolleras noggrant. Detta garanterar att även de högsta kvalitetsanspråk uppfylls.

 

Priser

Det medicintekniska massagesystemet används framgångsrikt av Tysklands ledande sjukgymnaster, medicinska praktiker och kliniker. HHP Massagesystem är den första certifierade medicintekniska produkten för att skapa andullationsmassage med djupverkande infravärme.

Andullationsmadrassen har 20 program och oftast ligger du ca 30 minuter. Scrolla längre ner så ser du lite kort om de olika programmen.

Är du som

 • privatperson
 • företag
 • arbetsplats
 • klinik
 • spa
 • träningsanläggning
 • skola odyl

intresserad av att också ha ett eget professionellt andullationssystem, hör av dig så berättar jag mer. Mitt företag är återförsäljare av denna unika produkt och jag hjälper dig gärna med detta. Madrassen är mycket enkel att använda.

Terapiprogrammen:

 1. Uppvärming, löser upp spänd muskulatur
 2. Djup muskulär andullation, mot muskelsmärtor, vitaliserande
 3. Stimulering av lymfsystemet, bort med slaggprodukter, minskar celluliter
 4. Impuls-andullation, löser kramper, stimulerar blodcirkulation
 5. Avslappning, djupavslappning, motverkar sömnstörning
 6. Zonterapi, för cirkulation i fot och ben, stimulerar lymfsyst
 7. Löser upp spänningar i ryggmuskulaturen
 8. Kroniska ryggbesvär ffa ländrygg, ischias
 9. Nackbesvär, lindrar spänningshuvudvärk, migrän/skuldror
 10. Ledbesvär/ledsmärtor, artros, reumatism, benskörhet
 11. Power-nap, reducerar stress / utbrändhet, avslappnande
 12. Ämnesomsättning, stimulerar matsmältning, behandling av svullna ben
 13. Återhämtning efter aktivitet, minskar träningsvärk, rensar ut slaggämnen
 14. Visceralt fett, stimulerar även tarmaktivitet, ökat blodflöde till inre organ, hämmar infl.
 15. Djupavslappning, stressreducering, sömnproblem, stödjer meditation
 16. Blodcirkulation, stödjer kardiovaskulära systemet
 17. Lindrar akuta smärtor, behandlar ryggskott, kramp i vaderna
 18. Minskar sömnstörningar, bättre insomning och sömn, stress
 19. Avslappning av vävnad, minskar spänningar i kroppens olika vävnadslager
 20. Stresstolerans, hjälper kroppen med stresshantering

Vill du läsa mer om andullation, titta gärna in på hemsidan www.hhpsverige.se där kan du också se några av de kliniska studier som är gjorda i Tyskland