Rörlighet och en bra livsstil är bästa medicinen.

Fasciabehandlingar

Så sent som 2017 erkändes kroppens fascia som ett eget organ, fast den har ju alltid funnits där. Och fascian, eller bindväven, är det som håller ihop människokroppens alla delar. Exakt, allt i kroppen omsluts av en fascia. Utan fascia blir kroppen bara en hög på golvet. Detta fantastiska nätverk behöver fukt och smidighet för att fungera optimalt.

Om fascian inte hålls smidig, blir den för tät och resultatet är stelare kropp. Och eftersom kroppen är en mycket kommunikativ apparat påverkas faktiskt hela systemet på ett eller annat sätt.

Rörlighet och en bra livsstil är bästa medicinen.

Fasciabehandling kallas också för djupvågsbehandling. Det är vågor av vibrationer som oregelbundet pulsvis stimulerar kroppen till smidighet, och den vätska (bland annat hyaluronsyra) kan återigen flöda friare. Detta bidrar till en gladare och livligare kropp.

Din kroppshållning får berätta, du får förklara mer och utefter vad som framkommer i din historia letar vi upp dina låsningar och jobbar på att frigöra dem. Behandlingen görs utanpå dina kläder. Med hjälp av olika munstycken på Atlasbalans M1 behandlas du från ytan till djupet, från hud, muskler, skelett och även akupunkturpunkter (det finns många likheter mellan TCM och fascians funktioner).

Det finns mycket att berätta om fascian och jag kan rekommendera dig att antingen lyssna på Fasciapodden eller gå in på www.fasciaguide.com och lära dig mer om din kropp.

Priser