Det finns inga rapporterade skador. Alla kan behandlas.

Laser

Med hjälp av laserns rena ljuskälla kan cellerna få hjälp att hitta tillbaka till sin ursprungsform. Det skapar läkande reaktioner i cellerna. Laserljuset jobbar på en våglängd som är välordnad. Laserterapins effekter är noggrant utforskade och den vetenskapliga litteraturen är omfattande.

Med laser behandlas bland annat: inflammationer, smärtlindring, spända muskler, skador, även vissa nerskador, svullnader, svårläkta sår, herpes, akne mm

Jag använder en terapeutisk laser (medicinsk laser Mid Lite 8080) och sådan behandling är biverkningsfri.

Behandlingen är normalt smärtfri, enkel och går relativt snabbt. Lasern riktas mot huden –  handstycket berör huden där ljuset ska in och jobba. Olika ljus används beroende på vilket djup behandlingen ska ske.

Läs mer
Det kan ta mellan 2-9 behandlingar innan önskat resultat kommer, ibland även fler gånger. Och naturligtvis beroende på vilken skada/tillstånd som ligger till grund för processen. Akuta skador kan med fördel behandlas direkt. Gamla skador behöver mer tid på sig. Efter en behandling kan det bli en reaktion som ex vis smärtlindring, ökad trötthet, till och med förbättrad sömn eller en stunds ökad värk för att sedan tonas bort successivt.
Priser

Här kommer lite information om laser:

Laserljusets egenskaper är unika. Det har visat sig ha positiva effekter på celler. När laserljus används för att minska smärta, inflammationer och främja läkning kallas det medicinsk laserbehandling, eller LLLT (Low Level Laser Therapy).

Det som händer då vävnaden belyses med laser är att cellen får ett energiupptag som i sin tur påverkar dess funktioner positivt i läkande riktning. De effekter man sett är att det stimulerar cellfunktioner (immunförsvar), minskar smärta, reducerar inflammation, reducerar svullnader och ödem samt främjar läkning.

En av de mest kända mekanismerna är stimulering av AdenosinTriFosfat (ATP). ATP bildas i cellens mitokondrier och är cellernas ”bränsle”. Genom att frigöra mera ATP får cellen en ökad förmåga att återställa normal funktion.

Det finns mängder av studier som påvisar positiva resultat vad gäller laserbehandlingar. Bland annat på ledvärk, nack- och ryggvärk, senproblem, knäartros, muskelvärk, akuta skador och efter operation. Man har även sett resultat på rörlighet och många gånger därmed livskvalitet. Generellt går alla typer av inflammationer att behandlas med hjälp av laser. Även fina resultat med herpes (munsår).