1994 startade jag min verksamhet i Vallentuna Företagsby. Höll till i nedre plan i 19 år och sedan hösten 2013 flyttade jag upp till entréplan. Där var jag i tio år. Det blev nästan 30 år i ”4an”! Nu, sedan september 2023, har jag flyttat hem kliniken till övervåningen. Och det är helt fantastiskt att ha så nära till jobbet!

Jag kommer ursprungligen från en by utanför Mora, Dalarna. Nyfiken och glad, älskar att röra på mig – allt från golfklubbor och skidor till skogspromenader. Har lyckats klara av både halv- och helklassiker och några maraton, och ett riktigt Vasalopp. Inga värstingtider men roligt var det! Innan jag började jobba med friskvård arbetade jag inom kontorens värld, vilket också var givande på många sätt.

Fantastiska resor tack vare familjen, livet, intressen och utbildningar kryddar ständigt min glädje och fyller på med nytt vetande och ro.

Varför jobbar jag som terapeut? Ja, det är enkelt.

Från början ville jag, som många andra i min ungdom, bli sjuksköterska. Intresset för att se hur och vad som kan göras för läkningens konst finns nog i blodet. Min mormor, som tyvärr dog innan jag föddes, var fenomenal på att hjälpa människor och djur. Och mina föräldrar har lärt mig mängder av praktiska göromål. De har godhjärtat och genuint visat betydelsen av omtänksamhet och glädje till alla. Den trygghet jag fått leder mig på vägen framåt.

Med tiden läste jag böcker, artiklar och lärde mig en del enkla tekniker inom friskvård, allt av ren nyfikenhet. 1993 började jag studera mer inriktat för att ta tag i min dröm om att ha en egen klinik, och det går faktiskt inte att sluta lära sig nytt och fördjupa sig inom de många fina och intressanta områden som begreppet hälsa innefattar.

Att tänka bra och positivt är något jag tidigt förstått värdet av. Utan mina dagdrömmar och all träning skulle jag inte vara där jag är idag. Fysik och mindset hänger ihop för mig. Därför skrev jag den glada boken om HappierGolf. Den tar upp människans förmågor, utifrån perspektivet som klassisk kinesisk medicin och dess filosofi bjuder på. Och man behöver inte vara golfintresserad för att läsa boken.

Mitt mål är självklart att förbättra hälsan, smärtlindra och göra så effektiva behandlingar som möjligt, att du som patient går hem och känner dig avslappnad, rikare på glädje och vitalitet, att du hittat användbara nycklar till din livskraft och styrka.

Visst har det blivit många utbildningar under åren, just av den anledningen att det är så roligt att ständigt fördjupa sig inom vissa områden. Och lära sig nya tekniker. Och nya verktyg. Här nedan en kort sammanfattning av det som hjälpt mig dit jag nu är:

 • 1,5 års utbildning till massageterapeut, 1994. Axelsons, Stockholm.
 • Vidareutbildningar hos Axelsons, bl a grundutbildning inom zonterapi, bindvävsmassage samt kortare intressanta kurser.
 • Utbildning inom Bach Blomstermedel, 1997-98, Stockholm & Göteborg.
 • Basmedicinsk utbildning 3-årig, 1998 – 2001. Thalamus, Uppsala.
 • Akupunktur enligt TCM, 3-årig, 2000 -2003. NeiJing Akademien, Enköping.
 • Psykoterapi, steg 1, teori och handledning, 2002 – 2004. IPS, Enköping & Västerås.
 • Praktik i Kina, Shanghai. Genom resor till Kina tar jag del av mycket fin kunskap.
 • Kinesiology taping, 2009. K-Active Association, Stockholm.
 • NLP, certified practitioner och certified master practitioner, 2011. Communicera, Göteborg.
 • Tai Chi instruktör, Förenklad Yang stil 24 former, 2012 – 2013. Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademien, Härnösand.
 • Kina, kunskaper om självhjälp till hälsa och visdom, JianDao Medicine, våren 2012, Taian.
 • Kina, pulsdiagnostik enligt de äldsta skrifterna, Qixuan Medicine, hösten 2014, Yixian.
 • Progressive workshop, dr Joe Dispenza, december 2015, London.
 • Advanced workshop, dr Joe Dispenza, augusti 2016, München.

… och många fler korta kurser inom de områden som berör min verksamhet.

Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Som medlem tar jag del av Akupunkturförbundets årliga två mycket lärorika och intressanta seminarier.

Här på kliniken jobbar också min finaste kollega, blandrasen Pitcha.

Hon är autodidakt terapihund och receptionist. Hon bemöter dig med stor värme och vill att du ska känna dig välkommen. Skulle det vara så att du har allergi, hör av dig så får hon stanna hemma.